In de startblokken voor de eerste Zaanbocht Run!

Zet zondag 19 mei alvast in uw agenda. Dan vindt namelijk de eerste editie van de Zaanbocht Run plaats. Een loop die uiteraard draait om sportiviteit, maar zeker ook om gezelligheid! Het idee om ook een Run te organiseren kwam van Léon Hamming, een van de voortrekkers om dit gedeelte van Zaanstad nog meer op de kaart te zetten. Wormerveer en Wormer, beide met mooie Zaanoevers als onderdeel van Zaanstreek-Noord. ‘Hotspot’ van Zaanstad, een uniek gebied waarin een hardloopevenement heel goed past. Voor de gezelligheid staan er  onder meer Zaanse bandjes, een dweilorkest en een salsaband klaar om de deelnemers en het publiek op te zwepen. Kinderen, volwassenen, startende lopers en ervaren runners; iedereen kan meedoen aan deze unieke run rond de Zaan!

Het programma

Met drie verschillende loopafstanden biedt de Zaanbocht Run voor ieder wat wils. Zo is er een Kids Run speciaal voor de jongste lopers. Zij lopen een afstand van een mijl (1,6 km). Alle andere lopers kunnen kiezen voor de 5 km of de 10 km. De kinderen trappen af en starten om 12.00 uur. De 5 km start om 12.30 uur en om 13.30 uur is het de beurt aan de lopers van de 10 km. Van iedere start maken we uiteraard een feestje en de startschoten worden gegeven door bekende Zaankanters.

De routeZaanbocht Marktstraat

Zaanbocht Run

De start en finish van deze run zijn uiteraard in de Zaanbocht, maar de route loopt langs beide Zaanoevers. Want zowel op de Zaanweg in Wormerveer als op de Veerdijk in Wormer is het goed toeven. De lopers vertrekken vanaf de Zaanbocht en lopen via de Markstraat en het Marktplein naar het Krommenieërpad. Dit pad volgen ze naar Noordeinde tot aan de brug. Over de brug lopen onze bikkels naar Wormer, om uiteindelijk via de Veerdijk bij de Zaanbrug uit te komen. Via de Zaanbrug gaat het dan vol gas richting de finish. Dit rondje is 5 km. Lopers van de 10 km leggen deze mooie route twee keer af. Halverwege de run staat er een verzorgingspost klaar met energybars, energiedrankjes en water. De start en finish vinden in stijl plaats: schoolkinderen zullen deze namelijk versieren.

Zaanbocht Run Motorjacht

 

Aanmelden?

De Zaanbocht in Wormerveer blijft in beweging en wordt steeds aantrekkelijker als regionaal winkelgebied met prachtige winkels en gezellige horeca. Bij zo’n bruisend gebied passen nieuwe initiatieven als de Zaanbocht Run. Doet je mee aan deze gezelligste loop van de regio? Meld je dan vandaag nog aan via www.zaanbochtrun.nl. Je betaalt slecht € 5,- voor 5 km en € 10,- voor 10 km. Kinderen betalen € 1,50. Er is ook een uniek loopshirt, te bestellen via de site.

Zaanbocht Run     Zaanbocht Run

Recent Posts
Kwassie in de ZaanbochtFoodfestival aan de Zaan, Zaanbocht Wormerveer