Brief van de organisatie d.d. 14 augustus 2023

ZAANBOCHTRUN 2023: VEILIGHEID VOOR ALLES

Dat lijkt logisch en is het voor ons als organisatie van de ZaanBochtRun ook beslist. Dat staat met stip op 1. De editie 2023 leek in kannen en kruiken. En dan ontstaat er toch weer een probleem (aan zowel de gemeente Wormerland- als Zaanstad kant) en kan de veiligheid niet gegarandeerd worden.

Dat de Zaanbrug vernieuwd moest worden was bekend en had direct gevolg voor de route. Om die reden werd een andere route gekozen die aanvankelijk vrij van ‘gedoe’ leek. Om die reden werd ook de datum van de tweede editie ZBR gekozen: zondag 3 september 2023.

De brieven/mails konden de deur uit en iedereen liet een zucht van opluchting: ‘we mogen weer!’

Naar nu blijkt is er echter tot een kink in de kabel gekomen. We kunnen alle belemmeringen (o.a. verkeershinder en straatopbrekingen) gaan benoemen, maar dat heeft geen zin. Zwarte Pieten uitdelen zullen we ook niet doen. Alles bij elkaar optellend komen wij als organisatie tot de conclusie dat de veiligheid voor onze lopers op de derde september 2023 niet gegarandeerd kan worden. Wat is dan wijsheid?

Wij kunnen niet anders dan andermaal de datum te wijzigen. De tweede editie van de ZBR zal verplaatst worden naar  6 oktober 2024. 

Dan komt good old Johan Cruyff om de hoek. Hij was het immers die ooit zei dat ieder nadeel ook een voordeel heeft.

De verplaatsing maakt in ieder geval dat we de veiligheid dan wel kunnen garanderen. Dat alle wegaanpassingen en -opbrekingen achter der ug liggen. Dat de nieuwbouwplannen dan al uitgevoerd zijn. En – let op – dat we de nieuwe Zaanbrug als het ware zullen inwijden en dat op die manier weer mogen spreken van een heuse ZaanBochtRun.

U moet van ons aannemen dat we er slapeloze nachten aan over hebben gehouden want ons ‘kindje’ heeft het zwaar te verduren gehad. Maar als gesteld: de veiligheid van u al loper staat bij ons voorop.

Daarom deze brief. ‘Heb erbarmen’ is dan een mooi slot.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Sommige sportgebeurtenissen blijven mensen lang bij. Neem de Zaanbocht Run in Wormerveer en Wormer. De eerste editie in 2019 werd het verwachte sfeervolle loopfestijn dat de organisatie voor ogen stond. De tweede editie moest dat ook worden.  Inmiddels zijn we 2022 en nog altijd is die tweede Run niet gelopen. Ook niet in 2022. De eerste zondag van september 2023 gaat het WEER NIET gebeuren.

Door een samenloop van omstandigheden hebben we helaas de ZaanbochtRun voor 15 mei 2022 moeten uitstellen.

De oorzaak van dat telkens moeten uitstellen was enerzijds de pandemie die sportwedstrijden als de Zaanbocht Run in 2020 en 2021 onmogelijk maakte. Dit jaar zou – als het de organisatoren betreft – een knallende herstart moeten worden van een unieke loopbeleving. Door allerlei omstandigheden is dat ook niet mogelijk.
Slechts een sobere wijze van organiseren en lopen is haalbaar. ‘En dat vinden wij niet passend bij ons uitgangspunt’ aldus Rob Broekema, Frank Ossen en Kees Klinkenberg in koor. Het organiserende trio heeft daarom – na afweging van alle argumenten – besloten die feestelijke tweede start op de agenda te plaatsen op 3 september 2023. ‘Dan zijn we af van allerlei beperkingen’ klinkt het hoopvol. ‘Samen met de lopers kunnen we er een echt Zaans loopfeest van maken.’ 

Hoewel er officieus een datum van 9 oktober 2022 werd aangehouden bleek dat – net als bij talrijke andere loopevenementen – de animo niet de gewenste omvang kende. ‘Je ziet het bij de Dam tot Damloop. Daar kun je nu nog steeds inschrijven. Dat was voor corona ondenkbaar.’

 

Het leukste loopevent in de regio…

Na twee keer stagnatie door Corona wordt deze keer de Zaanbocht Run Wormerveer nog geen maand voort de start een vergunning geweigerd.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Want de run was in 2019 een supergezellig loopevenement langs de oevers van de Zaan. En daarmee is de basis gelegd voor een Wormerveerse traditie
die direct kon rekenen op regionale bekendheid.

Deelname is mogelijk in één van de volgende categorieën:

  1.   Kids-Run
  2.   5 kilometer
  3. 10 kilometer

Voorwaarden voor deelname te lezen op: www.zaanbochtrun.nl

Alle kinderen met een startnummer mogen na afloop een kinderijsje halen bij  Hemels IJs.

Alle volwassenen met een startnummer dingen mee naar één van de vele mooie prijzen in een verloting aan het einde van de Zaanbocht Run.
De prijzen worden verloot door trekking van loten met de startnummers van de deelnemers.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

 

Met dit prijzenpakket wordt het meelopen extra Feestelijk!

Stelling Wonen 2 x VLUV zitbal Stov t.w.v. € 99,-

Heerlijk Eko 2 x Waardebon t.w.v. € 35,-

K'OOK! 1 x Breville Eenpersoons-Blender Plus Accessoires t.w.v. € 125,-

Dirk Visbeek Fietsplezier 1 x Ortlieb Fietstas t.w.v. € 95,-

De Koffiezaak

Hemels IJs: alle kinderen met een startnummer krijgen een 'voucher'. Alleen tegen inlevering van een 'voucher' mogen kinderen na de Run een kinderijsje halen bij Hemels IJs

Saenkanter Fashion 2 x Waardebon t.w.v. € 100,- per stuk

Floribundus

Juwelier Kuyper 3x een Waardebon t.w.v. € 25,- per stuk

Wala lingerie 5 x Cadeaubon t.w.v. € 25,- p. stuk

Wellness aan de Zaan 1 x Cadeaubon t.w.v. €46,95 + 1 Cadeaubon t.w.v. €37,96

Katrien 3 x Cadeaubon t.w.v. € 25,- p. stuk

Kwassie kunstenaarsbenodigdheden 2xCadeaubon t.w.v. € 25,- p.stuk

Lokaal de Kroon 1x cadeaubon t.w.v. € 50,- voor een borrel met hapjes

Saenliefde B&B Veerdijk 62, Wormer. Waardebon voor een gratis overnachting.


Schrijf je nu in en maak kans op één van de mooie prijzen!

Voor dit prijzenpakket wil je vast wel een rondje lopen....
  • 00 days
  • 00 hours
  • 00 minutes
  • 00 seconds