't Kwassie Kunstenaarsbenodigdheden

Iedere dag een vakantiegevoel

Kwassie

of eigenlijk ’t Kwassie is een gerenommeerde teken- en Schilderwinkel. Met een wol afdeling en een lijstenmakerij.
Een familiebedrijf zoals zovelen in de Zaanbocht. Freek Peters is de meesterlijstenmaker en lid van het Engelse gilde “Fine Art Trade Guild”.
Mariëtte Peters heeft haar sporen verdiend in de detailhandel, een opleiding tot styliste aan de modeacademie in Amsterdam gevolgd en is zelf een fervent schilder. Zij is ook de kunstenares achter het schilderij met de vier mannen op het bankje.

‘t Kwassie bestaat zeker al 50 jaar in de Zaanstreek. Altijd al een bijzondere plek geweest voor creatievelingen. Met een breed assortiment, is er voor ieder wel wat. Een échte snoepwinkel voor niet alleen de gevorderde kunstenaar/hobbyist, maar ook voor de beginnende.  In ’t Kwassie worden er regelmatig verschillende cursussen en workshops gehouden. Eén van de bijeenkomsten die nu een vaste plek heeft verdiend is “breien en de Zaan”.
Dit vindt iedere maand hier plaats. Volgend jaar zal de keuze zelfs worden ‘uitgebreid’. Verder zijn we een vraagbaak voor wie een cursus wil volgen in de buurt van Wormerveer.