Neem een geit. Dat is goed voor je longen.
– Tretford natuurlijk tapijt geeft tot 15x schonere lucht in huis.

 

Claudia de Breij wijdde de titel van haar laatste boek er aan: ‘Neem een geit.’ Bij haar ging het om een van de vele levenslessen die het boek rijk is. In dit artikel van Stelling Wonen gaat het over een andere belangrijke les. Over de keuze van Tretford tapijt als vloerbedekking. Nu een goede akoestiek in veel huizen een probleem is adviseren we dit tapijt veel vaker. De helden van het bekende ribbeltapijt zijn Kasjmirgeiten en -schapen. Deze geiten en schapen leven op de hoogvlakten van Noord-India, China en Mongolië. Hier variëren de temperaturen van -40° in de winter tot +30° in de zomer.

Stelling Wonen Tretford Tapijt

Geitenhaar heeft unieke eigenschappen

Kasjmirgeiten en -schapen gedijen hier ondanks de extreme temperaturen goed. Dit komt door hun lange dekhaar dat dakpansgewijs de huid bedekt. Hierdoor is het zeer isolerend. Warm in de winter en koel in de zomer. Kasjmir geitenhaar kan acht keer zoveel warmte vasthouden als schapenwol en weegt toch drieëndertig procent minder. Dit dekhaar is de belangrijkste grondstof voor de ribbeltapijten waar Tretford al 60 jaar om bekend staat.

 

 

 

Zuivert de lucht, dempt het geluid en houdt warmte vast

Het geitenhaar wordt eerst intensief gewassen tot het geurloos is. Dan gaat het pas de ververij in. Geitenhaar zuivert de lucht in ruimtes doordat de structuur fijnstof aan zich bindt. Met Tretford tapijt kan de hoeveelheid verontreiniging in de lucht wel met factor 15 afnemen ten opzichte van een harde vloer. Vijftien keer schonere lucht, met dank aan de geiten! Daarnaast werkt het geluiddempend en isolerend.

Stelling Wonen Tretford Tapijt

Stelling Wonen Tretford Tapijt

 Onze vakkundige stoffeerders leggen het graag bij je

Behalve geitenhaar zit er in Tretford tapijt ook zuiver scheerwol. Dat maakt het extra zacht en comfortabel. Stelling Wonen heeft een ongeëvenaarde collectie in huis. Je kunt kiezen uit 60 sprekende en ongekend helder kleuren. Laat je creativiteit de vrije loop. Op de trap, in de slaapkamer of als karpet in de woonkamer. Wij helpen je graag met een passend advies. Onze stoffeerders leggen het graag bij je thuis.
Meer weten over dit unieke tapijt? Kijk op tredford.nl of kom langs in onze winkel.

Naar stellingwonen.nl

Recommended Posts
Hemels IJs in de Zaanbochtgarmin-fenix-chronos bij Frans Kuyper Juweliers