Zaanbocht Run.

Met een vriendin wandel ik over de ZaanBrug. Ze is al een aantal keer bij me geweest en steeds als we de brug ‘voelen’ staan we even stil en kijken we uit over het water. Het is elke keer weer anders. Anders mooi.

Ik vertel dat zondag 19 mei de eerste Zaanbocht Run wordt georganiseerd. “O ja? Serieus?” Mijn vriendin wil er het fijne weten. Is het alleen voor gevorderden of kunnen beginners zich ook staande houden langs de Zaan? En is er een afstand voor kinderen want haar dochter van bijna 8 houdt wel van een potje hardlopen. Net als haar moeder.

Mijn dochter Annabel was vorig jaar toeschouwer bij de Dam tot Damloop en óóh ooh wat was ze enthousiast!

Ze moest en zou ook meedoen met een echte hardloopwedstrijd. Zo gezegd zo gedaan. Toen ik hoorde van de Zaanbocht Run heb ik haar gelijk ingeschreven. Want er is dus, naast de 5km en de 10km, ook een afstand voor kinderen en wel de 1.6 kilometer. Man o man wat is ze blij dat ze mee mag doen! Ze springt wel 10 gaten in de lucht.
Nu heb ik even, héél even overwogen om mezelf ook aan te melden. Zo’n run temidden van de winkels, de pakhuizen, al dat Zaanse Erfgoed en natuurlijk de Zaan zelf… je kan slechtere plekken bedenken om een run te lopen.
Toch kies ik dit jaar voor het aanmoedigen. Ik schaar mezelf tussen het publiek. Zie je het voor je? Een eindeloos lange sliert van lopende mensen langs de Zaan. Fans én hardlopers.

We hebben er allebei zin in.

Annabel en ik. Zij op haar hardst rennende hardloopschoenen en ik met mijn hardst kloppende trotse moederhart. Leuk als ik je zondag de 19e mei tegenkom! Misschien wel in een van de winkels (want die zijn ook open) op één van de terrassen van de horecagelegenheden of misschien tref ik je wel bij het BlarenBal (ja echt onmisbaar natuurlijk zo’n bal) bij Batavia 1894. En zoniet, dan vást volgend jaar want deze eerste editie van de Zaanbocht Run smaakt zeker naar meer.

Recent Posts
Liesbeth schrijftMonet in de Zaanbocht