– LIESBETH SCHRIJFT –

Ik sta achter de kassa, geef de klanten hun wisselgeld. We praten nog even na. Over de Zaanbocht. Over de gezelligheid van de terrassen zo aan de Zaan. Vanochtend hebben deze mensen koffie gedronken bij De Koffiezaak en met de kleinkinderen gaan ze vanavond een ijsje halen bij Hemels. Maar zometeen eerst lunchen bii De Herinnering. “Zo zeg wat een gezelligheid” zeg ik. “Ja we dachten we gaan even naar Wormerveer en daarna weer door maar de sfeer, het uitzicht én de mooie winkels maken dat we hier nog niet zijn uitgekeken”.

Wát een mooi compliment is dat. Toch? Het ís ook gezellig hier in de bocht. En mooi. En sfeervol. Heerlijk aan het water, goed uitzicht. De voorbijvarende vrachtschepen en plezierjachten. Diversiteit aan toffe winkels met een mooi en hoogwaardig aanbod.

Ik zwaai de klanten uit en wens ze een fijne dag. “Tot ziens!” roep ik ze na en ik krijg een hartelijke “zeker weten” terug.

Zelf werk ik bij K’OOK! en elke dag weer is het een feestje. Ja echt waar! Dán vaart er weer een driemaster voorbij, passeert er een brugdek van 10 meter hoog door de Zaan. Of een gigántisch cruiseschip geeft even gas bij om de bocht goed door te komen. Het is nooit saai hier! De Zaanbocht bruist, het is hier fijn!

Recent Posts
Bulova: A History of FirstLiesbeth schrijft