Op zaterdag 6 juli wordt ‘Plein Air’ geschilderd in de Zaanbocht

Monet in de Zaanbocht

Kwassie schildersbenodigdheden ontvangt schilders in de Zaanbocht. Want daarmee sluit Kwassie aan op activiteiten van De Stichting Monet aan de Zaan. Deze stichting organiseert een schildermanifestatie: “Monet Art Festival” op 6 en 7 juli.

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de beroemde kunstschilder Claude Monet in de Zaanstreek verbleef om inspiratie op te doen.

Daarom wordt ter gelegenheid van dit ‘jubileum’ een schilder-wedstrijd gehouden op diverse locaties in Zaanstad onder andere in de Zaanbocht in Wormerveer.

Mariëtte Peters, eigenares van speciaalzaak ’t Kwassie in de Zaanbocht in Wormerveer

biedt schilders de gelegenheid om in de Zaanbocht in de open lucht te komen schilderen.

Zaankanters zijn graag creatief bezig.

Monet schilderen in de Zaanbocht

De Stichting Monet aan de Zaan nam de eerste stap, ’t Kwassie haakte in samen met de Zaanbochtcollega’s .
De KSK ’80 sloot zich aan als derde partij. Het event in de Zaanbocht is opgenomen in hun buitenschilderprogramma voor deze zomer.
De leden van de Krommenieër Schilderskring KSK’80 reageerden enthousiast. Daarom zijn zij op 6 juli in de Zaanbocht om te schilderen en tekenen.

in de Zaanbocht

 

Op zaterdag 6 juli staan straks rond de 20  kunstenaars langs de oever van de Zaan.

Want hier in de Zaanbocht vind je nog zo’n historische Zaanse locatie.

 

 

Tegenover pakhuizen en fabriekswanden werken de kunstenaars op doek of op papier. Precies zoals Monet dat 150 jaar geleden deed.
De Zaanbocht biedt een mooie entourage om even gezellig langs de Zaanoever te wandelen om de werkstukken te bekijken.
Strijk neer op het terras van de Koffiezaak, of proef het heerlijke gebak bij Buter. Geniet van origineel Italiaans IJs bij Hemels IJs of ga gezellig lunchen bij Lokaal de Kroon (om de hoek in de Marktstraat). Monet zou er jaloers van worden….

De creaties van die dag brengt ’t Kwassie in haar winkel bijeen zodat mensen er ook na afloop van kunnen komen genieten. Kwassie Kunstenaarsbodigdheden

Recent Posts
Liesbeth schrijftLiesbeth schrijft over Foodfestival aan de Zaan