Bulova CURV: een klein wonder, te bewonderen bij Juwelier Kuyper

Het begon in 1873, in een juwelierswinkeltje in New York. Hier verwierf de toen 23-jarige horlogemaker Joseph Bulova faam met zijn vakmanschap en zijn voortdurende zoektocht naar innovaties. Inmiddels gaan er jaarlijks maar liefst twee miljoen exemplaren van dit prachtige horlogemerk over de toonbank. U vindt een uitgebreide collectie bij Juwelier Kuyper in Wormerveer.

Juwelier Kuyper biedt u een ruim assortiment Bulova-horloges

 

Als eerste…

Al vanaf het begin is Bulova marktleider als het gaat om experimenten met nieuwe technologische snufjes. In 1925 was Bulova het eerste merk dat een volledige lijn heren- en dameshorloges op de markt bracht. Ook versierde dit vooruitstrevende merk als eerste horloges met diamanten. Zij maakten de eerste klokradio en ook kwam Bulova als eerste met een radio- en tv-commercial. Ook in Nederland klonk toen’in de reclame’s Bulova Watchtime!  Bulova ontwikkelde ook het revolutionaire Accutron-mechanisme. De buitenkant van het Bulova-horloge laat een verfijnde, voorgevormde eenvoud zien die de pols precies volgt.
Een volledig elektronische uurwerk met een ongekende precisie. Deze baanbrekende technologie bleef zelfs bij de NASA niet onopgemerkt. Want de Accutron-techniek werd gebruikt bij de eerste vlucht naar de maan.

 

Opvallende CURV-modellen

En ook tegenwoordig kan de horlogebranche niet om Bulova heen. Neem de opvallende CURV-modellen. Wederom een baanbrekend debuut. De CURV-horloges kenmerken zich door een gebogen vorm. Dit ergonomisch ontwerp, dat een slanke behuizing heeft, was eerder nog niet mogelijk in een chronograaf. De Bulova CURV wordt dan ook wel een wonder van technische engineering genoemd. Kijk maar eens hieronder hoe prachtig dat eruitziet.

Uniek ontwerp

De CURV is van binnenuit ontworpen en geeft u gegarandeerd de juiste tijd. Dit dankzij een krachtige quartz-beweging die trilt op een 262 kHz frequentie.De Curv van Bulova is er ook in een klassieke variant met sprankelende diamantjes

De buitenkant van het Bulova-horloge laat een verfijnde, voorgevormde eenvoud zien die de pols precies volgt.

Daarmee zit het horloge altijd als gegoten.De slogan van Bulova is niet voor niets: A History of First

De CURV-collectie biedt een opvallende reeks chique en sportieve stijlen.

Welke bij u past? Dat laten ze u bij Juwelier Kuyper in de sfeervolle Zaanbocht graag zien en beleven.

 

 

 

Recommended Posts
Foodfestival aan de Zaan, Zaanbocht WormerveerLiesbeth schrijft