Er is geen land ter wereld waar meer jeans per persoon worden gekocht dan Nederland.

Jeans, ofwel spijkerbroeken

zijn dan ook ongekend populair in ons land. Gek eigenlijk, want de jeans is niet het meest jonge, moderne kledingstuk dat er is. Deze absolute ‘musthave’ is de leeftijd van 150 al gepasseerd. Wel is het ’t meest veelzijdige kledingstuk. Niets kan op zoveel manieren gedragen of gecombineerd worden. En daarin ligt het succes van deze broek, waarvan het stiksel met spijkers verstevigd werd.

 

Oskar Löb Strauß: het brein achter de jeans

Samen met kleermaker Jacob Davis ontwikkelde Oskar Löb Strauß, beter bekend als Levi Strauss van het merk Levi Strauss & Co, de oorspronkelijke spijkerbroek. Eerst van alleen canvasdoek, maar dat was geen succes. Maar toen hij het canvas ging combineren met het ijzersterke katoen denim had hij goud in handen. Mijnwerkers, cowboys, boeren en spoorwegarbeiders stapten massaal in de jeans. De ‘werkbroek’ Jeans was geboren.

 

De jeans nu

Heine Kleding Wormerveer

Jeans zijn al lang niet meer zo stug als vroeger. Ze zijn nu veel comfortabeler te dragen. Je hoeft er ook geen maanden meer op de rug van een paard mee te zitten.

Daarom is er veel aan gewerkt om de jeans in meerdere wassingen en stretchsoorten te krijgen. Zo hebben we nu bijvoorbeeld x-tend stretch, future flex, knit denim of 4-way stretch. Puur voor het draagcomfort.

 

Opa Willem Heine en de ‘werkbroek’ Jeans


In 1947 startte opa Willem Heine de zaak Heine Kleding aan de Warmoesstraat. Hij begon met de verkoop van de ‘werbroek’ Jeans. De vele fabrieksarbeiders en bootwerkers aan de Zaan hadden behoefte aan een echt stevige werkbroek. Vandaag de dag is de jeans van iedereen. De tweede generatie Heine (Agaath en Peter) nam het stokje over en verhuisde naar Zaanweg 116 in Wormerveer.

 

Kom langs in de Zaanbocht

En nu werkt zelfs de derde generatie al in de winkel. Met als voorliefde, je raadt het al: de jeans. Heine Kleding is onder 3 generaties Heine uitgegroeid tot een waar spijkerbroekenpaleis. Je vindt er altijd een jeans die je past. Zowel dames als heren. Levi’s. Timezone. M.O.D. en Pierre Cardin. Om maar een paar namen te noemen.  Kijk voor alle merken en ons andere aanbod op heine-kleding.nl
Of liever: kom langs in de Zaanbocht. Want jeans, die moet je voelen!

Recent Posts
Wala Lingerie & Mode logoHemels IJs in de Zaanbocht