De laatste twee weken van de grote zomervakantie zijn ingegaan!

Owow wat gaat het toch snel. Heb jij je vakantie doorgebracht in eigen land? Een fietsvakantie misschien? Of lekker weg met het vliegtuig naar een tropisch oord? Nou wat betreft dat zonnetje in eigen land mochten we niet klagen hè? Samen met m’n gezin heb ik een weekje op de camping gezeten. In Nederland. En jongens wat was het fíjn! Wat hebben we een heerlijke vakantie gevierd. Op de camping genieten van het buitenleven. Chillin’ in de hangmat, zwemmen, klooien met de schepnetten, ijsjes eten tot en met, opblijven tot het donker is, varen in de opblaasboot.
En dat elke dag. Na zeven dagen kamperen pakken we de boel weer in en vertrekken we richting huis.

“Kijk de Lassie”

is het eerste wat de kinderen roepen als we ons dorp binnenrijden. De pakhuizen, het water. “De Zaan…” murmelt er eentje op de achterbank.
Ik geniet en vind dat zo lief. Want zolang wonen wij nog niet in de Zaanstreek maar de streek en de Zaanbocht hebben ons hart inmiddels gestolen.

Het voelt als thuis.

En thuis vervolgen wij onze vakantie. Op gekke tijden ijsjes halen. Even lekker shoppen bij de nieuwe Kinderkledingwinkel Kimba Fashion, mijn moeder wil meer informatie over een workshop haken dus er wordt ook nog een tussenstop gemaakt bij ’t Kwassie.

We nemen wat bonbons mee voor bij de koffie bij oma.

Ook gelijk een flesje olie vullen bij K’OOK! want ach ja we zijn er nu toch! Huppetee, tasje weer gevuld. Heerlijk hoor. We zijn weer thuis. Ow en… Mocht jíj jezelf níet hebben verboden om je garderobe nog aan te vullen (ik heb mezelf al verwend) sla je slag en pak die sale-items even lekker mee!

Kun je mooi nog twee weken lang flaneren in de Zaanbocht, in je nieuwe zomerjurk!

 

Recommended Posts
Liesbeth schrijft over Foodfestival aan de ZaanSaenliefde Winterarrangement