Frans Kuyper gaat voor goud. ‘Sieraden voor alle fases van een mensenleven’

WORMERVEER –“Het is nu al drukker dan ooit. Met Kerst een cadeau van de juwelier geven, hoort er voor veel mensen gewoon bij. Logisch. Want je geeft een waardevol geschenk plus de emotie van goud of zilver in je cadeau”, vertelt Maurice Kuyper. De feestmaand is traditioneel een drukke maand bij juwelier Kuyper in Wormerveer. En met dit jaar het 65-jarig jubileum erbij, is er helemaal een reden om de sfeervolle zaak binnen te stappen. Al was het maar vanwege de jubileumaanbieding: een schitterende geelgouden of witgouden ring met briljant geslepen diamant.

De broers Maurice en Michael Kuyper zijn de derde generatie in het familiebedrijf dat in 1955 begon. “Door de corona konden we ons jubileum niet groots vieren”, zegt Maurice. En dat is jammer, want 65 jaar is een prachtige mijlpaal. Wat door opa Kuyper begon met een paar vierkante meter grote winkel op het Sluispad in Wormerveer is door Frans Kuyper uitgegroeid tot een 230 m2 groot en breed gesorteerd juweliersbedrijf in de Zaanbocht.

Drie goudsmeden

Frans Kuyper ‘gaat voor goud’.  “We willen ons niet teveel op de borst kloppen, maar we zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere juweliersbedrijven in Nederland. Als familiebedrijf hebben we een groot en trouw klantenbestand opgebouwd tot ver buiten de Zaanstreek. We hebben een brede collectie sieraden die bij alle fases in een mensenleven passen. Denk hierbij aan geboortecadeaus, een aanzoekring, as-sieraden of gewoon een kleinigheidje. We onderscheiden ons vooral in het aanbod gouden sieraden. Zowel in wit, geel als rosé goud met Zirkonia of echt diamant. Onze drie goudsmeden kunnen ter plekke reparaties uitvoeren, die in eigen huis plaatsvinden. Daarbij denken we graag mee om oud goud te verbouwen tot een nieuw, eigentijds sieraad”, legt Michael uit.

Breed aanbod horloges

Naast veel materiaalkennis onderscheidt juwelier Kuyper zich door het aanbod in horloges. Met brede keuze in topmerken als Rado, Tissot, Seiko, Citizen, Hugo Boss en Tommy Hilfiger.

“En vergeet de Garmin en Samsung smartwatches niet. “Ik denk dat wij ons ook onderscheiden door het geven van de juiste adviezen om een goede keuze te maken uit ons grote aanbod. Onze persoonlijke drijfveer is klanten blij te maken met een product dat bij ze past. Het persoonlijke contact blijft prachtig in dit vak. We bestaan dan wel 65 jaar, we merken momenteel dat ook veel jongeren ons weten te vinden. Sieraden zijn tenslotte meer dan populair.”

Coronaveilig shoppen

“Wij zorgen er voor dat u zo veilig mogelijk bij ons kunt shoppen. Daarbij verzoeken wij  u om met zo min mogelijk mensen onze winkel te bezoeken.  Tip: doe op tijd uw aankopen om de grootste drukte te vermijden. Zo heeft iedereen een mooi cadeautje onder de boom.”

Juwelier Frans Kuyper ‘gaat voor goud’

Cadeau tip
Een ware aanwinst voor onze winkel: de prachtige gouden sieraden van Blush. Kom maar eens kijken bij onze Blush shop in shop. Betaalbare luxe in echt goud, nu ook met de diamond collection. Snuffel lekker eerst online door de collectie op www.franskuyper.nl
Of kijk eens op onze socials; Instagram en Facebook @juwelierkuyper.”

Bovenstaand artikel werd geschreven door Dirk Karten voor Rodi. Meer Rodinieuws op www.rodi.nl/regio/zaanstad

Licht in de Zaanbochtin de zaanbocht