Kwassie Kunstenaarsbenodigdheden

Kwassie (Frans)

Iedere dag een vakantiegevoel

Sinds 1 juli zit ’t Kwassie aan de Zaan met uitzicht op het water en de oude pakhuizen. Er is in de Zaanstreek geen mooiere plek.
’t Kwassie is een gerenommeerde teken- en Schilderwinkel. Met een wol afdeling en een lijstenmakerij.
Een familiebedrijf zoals zovelen in de Zaanbocht. Freek Peters is de meesterlijstenmaker en lid van het Engelse gilde “Fine Art Trade Guild”.
Mariëtte Peters heeft haar sporen verdiend in de detailhandel, een opleiding tot styliste aan de modeacademie in Amsterdam gevolgd en is zelf een fervent schilder. Zij is ook de kunstenares achter het schilderij met de vier mannen op het bankje.

Naast de ouders hebben de zonen ook een grote rol binnen de zaak. De oudste zoon Xander heeft diverse opleidingen in marketing en sales gedaan, zowel in binnen- als buitenland.
De jongste zoon Job, als ICT-er, werkt op de achtergrond om de winkel verder te digitaliseren en op technologisch gebied up-to-date te houden.

Want ook ’t Kwassie ontwikkelt zich verder om bestendig te zijn voor de toekomst.
‘t Kwassie bestaat zeker al 50 jaar in de Zaanstreek. Altijd al een bijzondere plek geweest voor creatievelingen.
Met een breed assortiment, is er voor ieder wel wat. Een échte snoepwinkel voor niet alleen de gevorderde kunstenaar/hobbyist, maar ook voor de beginnende.
In ’t Kwassie worden er regelmatig verschillende cursussen en workshops gehouden. Eén van de bijeenkomsten die nu een vaste plek heeft verdiend is “breien en de Zaan”.
Dit vindt iedere maand hier plaats. Volgend jaar zal de keuze zelfs worden ‘uitgebreid’. Verder zijn we een vraagbaak voor wie een cursus wil volgen in de buurt van Wormerveer.

Meer informatie kunt u vinden via  social media;Facebook en Instagram via @kwassie_xl.  Via onze webwinkel is er ook een schat aan informatie te vinden en kan je natuurlijk ook je artikelen bestellen of reserveren.
Wat we vooral willen zijn is een fijne winkel met deskundig personeel en met een groot assortiment. Waar je zo even binnenloopt. Ook als je gewoon een potlood in 8b nodig hebt.

’t Kwassie Zaanweg 122 1521 DS Wormerveer Tel. 075-6703343 info@kwassie.com