Foodfestival aan De Zaan

Foodfestival aan de Zaan op vrijdag 28 juni; u komt toch ook!

Het Foodfestival aan de Zaan is na 5 edities een begrip in de Zaanstreek. Dit dankzij de ideeën en tomeloze inzet van Anne van der Spoel en Karen Schoen van K’OOK!. Ook dit jaar vindt het festival weer plaats en wel op vrijdag 28 juni van 16.00 tot 23.00 uur, uiteraard in de Wormerveerse Zaanbocht. Tijdens deze 6e editie van het allergrootste openluchtrestaurant in de Zaanstreek zorgen ruim 70 mobiele keukens voor een diversiteit aan eten en drinken voor zo’n 20.000 bezoekers.

Organisatie in nieuwe handen

In 2014 organiseerden Anne van der Spoel en Karen Schoen van K’OOK! uit Wormerveer de eerste editie van het Foodfestival aan de Zaan. Dit jaar wordt het festival ‘gevoed’ en georganiseerd door een nieuw organisatieduo, onder de naam Festievent. Anne Van der Spoel van K’OOK!:“Naast het plezier dat we eraan beleven, gaat er ongemerkt toch heel veel tijd in de organisatie zitten. Daarnaast willen wij voldoende aandacht blijven besteden aan onze klanten en de ‘kookbeleving’ in de winkel: wij merken dat de Zaanbocht steeds meer winkelend publiek trekt. ”Karen Schoen vult aan: “Naast de focus op de fysieke winkel is het ook belangrijk om onze (toekomstige) klanten via andere kanalen van dienst te zijn. Om op de toekomst voorbereid te zijn, investeren we op dit moment in een webshop welke volop in ontwikkeling is. Wij dragen de organisatie van het festival vol vertrouwen over aan Festievent.”Foodfestival aan de Zaan, in de Zaanbocht Wormerveer

Eten, drinken en muziek met de ‘Zaanwand’ als historisch decor

Festievent is een evenementenorganisatie bestaande uit Marjan Hoffman en Moniek Hallingse. Beiden zijn geboren en getogen in de Zaanstreek. Zij hebben bovendien ruime ervaring met de organisatie en realisatie van verschillende evenementen en festivals. “Als trouwe bezoeker van het Foodfestival ben ik blij dat wij het Foodfestival aan de Zaan organiseren. De eerste reacties zijn heel positief, van zowel de vaste en potentiële bezoekers, de mobiele keukens en de horecaondernemers als de winkeliers in de Zaanbocht. Ook geeft de gemeente Zaanstad haar medewerking.

Foodfestival aan de Zaan, in de Zaanbocht Wormerveer

Foodfestival aan de Zaan heeft bezoekers uit heel Nederland. Vrijdag 28 juni 2019 van 16.00 tot 23.00 uur in de Zaanbocht in Wormerveer.

Dat maakt de weg vrij voor een gezamenlijk, sociaal evenement met een hapje en drankje als verbindende elementen”, aldus Moniek. Marjan vult aan: “Het is natuurlijk duidelijk dat het Foodfestival aan de Zaan moet worden voortgezet. Het kan niet zo zijn dat een dergelijk succesvol event met zo’n hoge gunfactor, dat door twee geweldige vrouwen met veel energie is opgebouwd, verloren gaat. Eten, drinken en muziek met de ‘Zaanwand’ als historisch decor, zeg nou zelf: it just makes your day!”

Save the date: 28 juni!

Op vrijdag 28 juni gaat het festivalterrein aan de Zaanbocht om 16.00 uur open. De toegang tot het terrein is gratis. Tot 23.00 uur kunt u genieten van hapjes en drankjes uit alle windstreken en van swingend entertainment. Ook aan de kinderen is gedacht! Staat de datum al in uw agenda?

 

Recommended Posts
ZaanbochtRunBulova: A History of First