Cacaomarkt in de Zaanbocht.

Kom, proef en beleef chocolade!

Wormerveerse cacaomarkt in de Zaanbocht op zaterdag 1 oktober. Wist je dat de cacao-industrie hier in Wormerveer ontstaan is? Met fabrieken als Erve de Jong, Pette en Boon  werd er flink veel chocolade gemaakt! Niet zo gek dat de IFIKZ  (Festival Industriecultuur Zaanstreek)  Wormerveer heeft gekozen als locatie voor de Cacaomarkt! Op zaterdag 1 oktober kun je van 11.00 tot 17.00 uur proeven van chocolade, maar ook allemaal leuke dingen doen met chocolade! Zo kun je fine flavour chocolade proeven in de éénpersoons zintuigenbox bij het CacaoLab, 30 flavours ontdekken bij het Cacaomuseum, alles leren  over de geschiedenis van Cacao de Zaan bij de kraam van het bezoekerscentrum ‘historie cacao De Zaan’.  De nieuwe chocoladefabriek De Euforij staat met een kraam. Zij laten je kennismaken met de combi chocolade en bier van Brouwerij Hoop! Ook is hun chocolade verwerkt in heerlijke taarten. Verder is het Zaans Museum er met een kraam over de Verkade Experience.

Daarnaast komen de mannen van Zaanse Sambal met chocoladeletters waar sambal in verwerkt is, kun je Chileense empanada’s eten waardoor chocolade is verwerkt, staat De Cacaoboom er met heerlijke chocoladebonbons,

Bij verschillende winkeliers in Wormerveer

worden tijdens de cacaomarkt en de week daarna weer knutselplaatjes uitgedeeld waarmee een uniek hagelslagdoosje in elkaar geknutseld worden. Dit kan je vervolgens laten vullen met echte hagelslag zijn. Er zijn ook andere kinderactiviteiten georganiseerd door het Cacaomuseum.

Op de dag zelf zal varend erfgoed Blusboot de Weer aan de kade aanleggen en demonstraties geven. Ook kun je een rondleiding bij Cargill krijgen!

Ook op zaterdag 1 oktober houdt K’OOK! een olijfolie en azijnproeverij. Lees de aankondiging op Facebook.

Kortom er is van alles te doen in de Zaanbocht, en als je dol bent op chocolade, zien we je graag 1 oktober in de Zaanbocht in Wormerveer.
De cacaomarkt wordt gehouden op het pleintje tegenover De Koffiezaak.

Recommended Posts
kijken-passen-proeven bij Sietske Koene Mode